Д-р Мария Русинова

специалист по Хранене и Диететика

Изпълнителен директор на Комплекс по детско хранене с Банка за майчина кърма-София. Консултант на известния френски метод за редукция на теглото под медицински контрол “Еurodiet България”. Консултант-диетолог на „Моята диета” и на сп. „Моето бебе и аз”, „Дневникът на мама“.

Завършва медицина в МУ София през 1997г. През 2007г. получава специалност – „Хранене и диететика” към Национален център по опазване на обществото здраве. От 1998 до 2000г. работи като терапевт в поликлиника Банкя. 2000-2005г. – лекар ординатор в Комплекс за детско хранене с “Банка за майчина кърма”, където през 2005г. става Изпълнителен директор. През 2012 година завършва базов двугодишен курс на обучение по клинична хомеопатия и редовно участва в курсове за поддържаща квалификация към Европейската школа по клинична хомеопатия.
Има публикации в специализирани медицински списания, участие в радио и телевизионни предавания свързани със здравословното хранене и кърменето. Участва с доклади в национални форуми, периодично повишава квалификацията си в специализирани курсове.
Член на Българския лекарски съюз, Българското научно дружество по хранене и диететика и на Българската асоциация за изследване на затлъстяването и съпътстващите го заболявания „Акад. Ташо Ташев”, член на Българската медицинска хомеопатична организиция.
Владее английски.

Сподели: