Щастието е избор, който всеки от нас може да направи всеки ден и има хора, които са по-щастливи от другите. Какво стои зад оптимистичните им перспективи? Ето 17 хитринки, които можем да научим от щастливите хора.

1. Има лоши дни и това е добре

Както всички останали, дори и най-щастливите хора не са щастливи през цялото време. Това, което ги отличава е, че са се научили да приемат моменти на тъга със спокойствие и благодат. Това ги кара да оценят още повече радостните поводи.

2. Научаването да казват „Не“ не ги прави лоши хора

Може да ви се стори лесно нещо, но да кажете „Не“ може да бъде предизвикателство за много хора. Щастливите хора знаят, че не могат да угодят на всички и, че могат да се грижат по-добре за своите близки, ако първо се сещат за своето благосъстояние.
Казването „Да“ на всичко, което се иска от вас, води до стрес, тревожност и негодувание. Подобно на тях, научете се да задавате ограничения за това, което бихте направили за другите хора, за да имат време и енергия да се съсредоточат върху занимания, които наистина имат значение за вас.

3. Пътят към щастието не е гладък или лесен

Приятели и познати завиждат на хората,които са щастливи и смятат, че достигането до това състояние е било лесно като разходка в парка. Но те са видели само върха на айсберга. Тези хора са били съборени от несполучливи опити и са падали и ставали много повече пъти, отколкото са могли да преброят. Те знаят какво е да се удряш в дъното на камък, но вместо да подхранват негативно мислене, те го виждат като шанс да се оттласнат и да започнат начисто. За щастливите хора всяко преживяване е възможност да затвърдят характера си и да продължат да се борят, докато не постигнат целта си.

щастливите хора4. Приели са кои са и кои не са

Те може да не са достатъчно стройни, за да украсят корицата на модно списание, или може да нямат атлетичната способност на професионални спортисти, и това е напълно нормално. Щастливите хора знаят това кои са и разбират, че няма такова нещо като съвършенство. Освен това те знаят, че това, което смятат за „странности“ може да са черти, които другите хора намират за уникални и интересни, така че те застъпват своята индивидуалност.
Освен това щастливите хора приемат факта, че всеки е различен и празнуват многообразието. За тях светът ще бъде скучно и безжизнено място, ако всички са еднакви.

5. Те се щадят от ненужен стрес

Трафик. Тийнейджър, боядисващ косата си в шарен нюанс. Твърде солено ястие в ресторанта. Щастливите хора не се ядосват за дребните неща, като си задават въпроса: „Ще има ли значение това нещо след години?“ Ако не стане, те просто пускат ситуацията и се фокусират върху по-належащи проблеми. Намират креативен изход, който да освободи напрежението в живота им и да се движат възможно най-бързо към поставените цели.

6. Те водят активен начин на живот

Случвало ли ви се е да почувствате завладяващо чувство на възторг след добра тренировка? Това е така, защото упражнението освобождава ендорфините в тялото, които, просто казано, са хормони, които ви карат да се чувствате невероятно. Независимо дали спортуват на открито, или правят интензивна CrossFit сесия във фитнеса, щастливите хора спортуват редовно, не само защото това ги прави да изглеждат добре. Това ги кара да се чувстват прекрасно.

щастливите хора
7. Те знаят какво заслужават

Щастливите хора не приравняват собствената си стойност с материалните придобивки и с най-новите тенденции. Що се отнася до личните им отношения, щастливите хора имат следното правило: „приемете ме такъв, какъвто съм“. Не преследват хора, които ще ги приемат, само ако отговарят на определени стандарти. Щастливите хора знаят, че са достатъчни точно такива, каквито са.

8. Отказват да съдят другите

Щастливите хора знаят, че всеки човек има различно житейско пътуване. Така те отказват да съдят въз основа на първоначални впечатления. Или просто отказват да съдят. Мисленето за това как живеят другите хора им отнема много време и усилия, а щастливите хора по-скоро биха прекарали това време в нещо по-продуктивно и приповдигнато.

 

9. Те могат да виждат нещата от различна гледна точка

Изобретателят Томас Алва Едисон веднъж е казал: „Не съм се провалил. Току-що намерих 10 000 начина, които няма да работят. ” Щастливите хора знаят, че има различни начини да се подходи към предизвикателна ситуация и че всичко е въпрос на перспектива.

 

10. Те вярват в чудеса

Щастливите хора са все още деца по сърце. Запазили са своето любопитство, игривост и лекота сред свят, който непрекъснато изисква от тях да бъдат сериозни. Нищо чудно, че щастливите хора са радост за останалите, когато са наоколо.

щастливите хора11. Те ​​поемат рискове и се сблъскват със страховете си

Щастливите хора не обичат „какво да е“ и „можеше да е“. Те не оставят страха да ги парализира в бездействие. Да, придвижването по непозната територия е страшно, но тръпката от преживяването на вълнуващите и възнаграждаващи неща, които животът може да предложи, надделява над каквито и да било съмнения и колебания. Щастливите хора предпочитат да разширят своя хоризонт, да научат повече за това кои са и да достигнат пълния си потенциал.

12. Те не се задържат в миналото и могат да прощават

Щастливите хора не понасят да държат обиди. Може да им отнеме известно време, но те прощават и пускат болката, която са изпитали, за да продължат живота си. Щастливите хора знаят, че емоционалният багаж ще ги обсеби и ще им попречи да живеят живот, изпълнен с любов и светлина.

13. Те споделят

Щастливите хора щедро споделят своите умения и знания, така че другите да достигнат пълния си потенциал. Те са истински развълнувани, когато виждат как другите успяват и правят всичко възможно, за да им осигурят подкрепа и ги насърчават.

щастливите хора14. Те намират хумор в ежедневните ситуации

Не че не приемат нещата сериозно. Щастливите хора гледат откъм по-светлата страна на живота. Те знаят, че смехът е успокояващ балсам за най-честите настроения и най-тъжните духове.

15. Те остават верни на себе си

Щастливите хора знаят какво искат и отказват да бъдат въведени в ситуации, за които знаят, че не биха им били удобни, дори ако това означава получаване на одобрение от другите.

щастливите хора16. Те не се страхуват да помолят за помощ

Щастливите хора знаят, че молбата за помощ не е признак на слабост. Те виждат това като шанс да се сдобият с друг опит как да се справят със ситуация и възможност да споделят с другите. Ръка подадена за помощ или дума за съвет, те счита за благословия.

17. Те са се научили да се наслаждават на пътя, по който вървят

Щастливите хора приемат живота такъв, какъвто е, с всичките му възходи и падения. В каквото и да ги хвърли животът, щастливите хора се събуждат всеки ден благодарни, че преживяват това красиво пътешествие и не биха го направили по друг начин.

щастливите хора

Свързани новини:
Сподели: