КАК ДА БЪДЕМ ЩАСТЛИВИ

Есента е времето от годината, когато лудостта от забързаното ежедневие започва отново… и с нов интензитет.

Обратно в училище, обратно на работа – нови проекти, препълнена пощенска кутия. Като всеки работещ родител, който до скоро се е наслаждавал на летните отпуски и блаженство от почивка, всичко това е вече далечен спомен!

Истинският проблем обаче се крие в това, че в забързания ден, ние често правим точно обратното на това, което трябва да се случи, за да успеем!

Ние се прегърбваме от натоварването. Започваме да прескачаме бясно по списъка със задачи…отблъскваме плановете с приятели, докато „нещата се успокоят“. Ако работим усилено сега, ще можем да бъдем щастливи по-късно! Да, ама не!

Изследвания показват, че това е грешен подход. Ако се стремим към успех, както за себе си, така и за децата си, съсредоточаването върху щастието в разгара на хаоса е значително по-плодотворно, отколкото просто да работим за постигане на следващата цел. Един изследовател на име Шон Ачор проучва редица малки навици за щастие, които ще ви помогнат да станете по-добри във всичко, което правите!

да бъдем щастливиПОЗИТИВНО МИСЛЕНЕ

Проучвания показват, че култивирането на по-позитивно, оптимистично мислене може да увеличи производителността ни с 31%, и да намали негативните ефекти от стреса с 23%. И това е само фрагмент от огромно количество изследвания, които показват, че се фокусираме върху насърчаването на благодарността, фокусираме се върху решението, когато се сблъскваме с проблем и оставаме значимо свързани с хората около нас.

да бъдем щастливиУСМИХВАЙТЕ СЕ

Всеки ден си поставете цел просто да добавите 3 усмивки към деня си!

Звучи твърде лесно, но когато се усмихвате, мозъкът ви се променя и всъщност се чувствате по-щастливи. 

Когато сте на работа, или оставяте децата си в училище,  виждате хора, които може да не познавате. Вместо да гледате странно, усмихнете им се, за да видите реакцията, която получавате и от тях. 

Този навик е мощен, защото показва на мозъка, че във вашата общност има хора, с които можете да се свържете и това разширява кръга от социални контакти. Усмивката също увеличава размера на възприеманата социална подкрепа, която имате, тъй като хората към които се обръщате, обикновено се усмихват в отговор.

да бъдем щастливи БЛАГОДАРЕТЕ.

Запишете или кажете на глас 3 НОВИ неща, за които сте благодарни!

 Те могат да бъдат съвсем простички, като „Благодарен съм за това кафе“ или „Благодарен съм за слънцето“, опитайте да го правите в продължение на 21 дни. Така ще тренирате мозъка ви да вижда повече позитиви в света. Мозъкът ви всъщност се подобрява, като МИСЛИМ ПОЗИТИВНО!

да бъдем щастливи РАЗПРЪСКВАЙТЕ ПОЗИТИВИЗЪМ.

Опитайте всеки ден да правите хубав комплимент на трима различни хора! 

Например: „Имате най-добрата усмивка“ или „Толкова сте състрадателен!“ . 

Опитайте да бъдете обективни, да насърчите отсрещния, да направите добро за него.

да бъдем щастливиПРЕДИЗВИКВАЙТЕ СЕБЕ СИ.

Използвайте презаредените си батерии, за да напълните батерията на някой друг! 

Как? Като правите един акт на добро всеки ден! 

Например, да вземете нечия поща, да напазарувате за някой, който знаете, че в момента е изморен, да вземете децата на приятел, който е претрупан от работа … варианти колкото искате!

Извод:

Всички тези малки стъпки, ще помогнат на вас да се заредите енергийно, да бъдете позитивни, да накарате някой друг да се почувства по-добре.  И така ден след ден, ще забележите, че и вие самите сте на друго ниво! Имате енергия, желение за работа, чувствате се по-спокойни и не препускате само по списъка със задачи, в яростно желание да надвиете времето!

 

Свързани новини:
Сподели: