Какво представлява прегарянето или бърнаут?

Напрежение, стрес, умора, още умора… Все фактори, на които са изложени хората в големия град и които водят до синдрома на прегаряне, или BURNOUT!

Това все по-актуално и често срещано заболяване прави така, че с времето, потискайки негативните емоции, напрежение и нервност, психиката ни се срива.

„Бърнаут“, или в  превод от английски , “прегаряне /изгаряне“  дава описание на синдром за крайно  емоционално, психическо и физическо изтощение и пълен нервен срив на всички нива. 

burnout

“Синдромът на прегаряне” може да бъде провокиран от работата, ежедневието в големия град, емоции свързани с натрупан стрес от начина ни на живот и “натискане на газта” и… така ден след ден, докато стигаме до риск от взрив на нервната система или бърнаут.

Това е една „бомба със закъснител“.

Характерни симптоми за бърнаут състояние са: апатия, липса на мотивация, изблици на гняв, неудовлетвореност, физическа умора, постоянно главоболие, безсъние, замъгляване на съзнанието, безапетитие и много други физически неразположения.

Какво представлява прегарянето или бърнаут?

Това е състояние на физическо, емоционално и психическо изтощение, провокирано в резултат на прекомерен и траен стрес. В резултат на прекалено претоварване, нервното и физическо изтощение достигат до степен  на невъзможност да се справим с елементарни неща от ежедневието ни.

burnout

Енергията ни се изчерпва, чувстваме се безпомощни. Освен физическа неспособност, имаме емоционална изхабеност, психически и интелектуален блокаж.

Това води до страх, паник атаки, объркване, човек загубва интересът и мотивацията, които са го подтиквали някога да постига дадени позиции и да се заема водеща роля в определени аспекти на кариерата.

Вследствие дълго натрупване на тези ефекти започват физиологични промени в тялото, срив на имунитета, хормонални нарушения, които правят организма уязвим на различни видове инфекции – много често вирусни, грипни, бактериални и други сериозни здравословни проблеми.

burnout

Днес бърнаут е болест, която оказва влияние върху огромна част от света, и не само в корпоративния сектор.

Можем ли да избегнем прегарянето?

Бърнаут може да бъде преодолян!

За целта трябва да подходим в 3 насоки:

 Да го разпознаем – да проследим за предупредителните знаци за прегряване.

 Да противодействаме – или как да редуцираме щетите от прегряване, да потърсим подкрепа и да се научим да управляваме стреса.

 Да запазим емоционалното си, психическо, духовно и физическо здраве – важна е личната грижа!

Ние от HAPPY WEEK  сме намерили точното решение за бързо противодействие и справяне със стреса –  Дайте си почивка!

Специално създадохме иновативна формула за бързо оздравяване, релаксиране, презареждане на батериите и начин да се откъснете от негативните усещания и създалата се ситуация.

Да увеличим цялостното си здраве и щастие!

КАК? Научете в нашата програма тук…

Свързани новини:
Сподели: