Д-р Стоилова, споделихте че терапията с GUNA инжекционен колаген е търсена като процедура от пациентите във вашия център. На какво се дължи този факт?

Терапията с GUNA инжекционен колаген е базисна терапия в нашия център, която директно и физиологично стимулира създаването на нов колаген. Тя  усилва ефекта на всички останали процедури и осигурява дълготрайност на получените с естетичните процедури резултати. Това е единствената дренажна терапия, която регулира нормалните физиологични процеси в кожата и стабилизира правилното функциониране на клетъчния метаболизъм. GUNA терапията се използва в естетиката за поддържане и възстановяване на колагеновата мрежа, действа като бариера за свободни радикали, забавя стареенето и появата на бръчки, както и се скъсява периода на регенерация на кожата, изключително важно в дерматологичната практика. Усилването на клетъчните и енергийни процеси дава незабавен ефект, затова пациентите я харесват и като самостоятелна естетична процедура. Тя  предотвратява разграждането на собствения колаген и забавя естественото стареене на колагена в тъканите.

 

Как прилагате GUNA терапията и с каква честота?

Ние работим терапията с GUNA инжекционен колаген като класическа мезотерапия. С много фина игличка се инжектира продукта в горна дерма със специфичната за този продукт техника – бяла папула и напаж. Също така за стимулиране на подмладяващия и лифтинг ефект на процедурата апликираме в биоактивните точки. Както и разполагаме с Гунафореза – специална апаратура създадена за тази мезотерапия, която позволява без болка и нарушаване на целостта на кожата, продукта да се разпредели в кожата, като включително има и самостоятелен накрайник за зоната на очите. Тази мезотерапия трябва да се започне още с първите симптоми на стареене, при поява на неравномерни пигментации или нетолерантност на кожата. С напредване на възрастта се препоръчва редовно приложение. Като схемата е: първите две седмици два пъти седмично, след което 6-8 последователни седмици по едни път седмично. Редовното прилагане на терапията с GUNA забавя стареенето и появата на бръчки, подобрява структурата на колагеновата решетка и оттам – контура и овала на лицето, поддържа кожата в желаното от пациента състояние- подобрява тургора, виталността и тонуса на кожата. Регулира несъвършенствата/ пигментации, разширени капиляри/ и повишава защитните и имунни качества на кожата, което е много важно за нас, дерматолозите.

 

Как комбинирате GUNA инжекционния колаген с другите естетични процедури?

GUNA терапията изключително успешно се комбинира с всички естетични процедури, както преди – за да подготви кожата, така и след – за бързото възстановяване. Дори някои автори твърдят, че не може  да получим необходимия клиничен резултат от лазерните процедури без активно отговарящ дермис. В практиката си прилагам 3 процедури с GUNA MD TISSUE един път седмично преди лазерни, свелинни процедури и радиочестотни терапии, като завършвам с курс с още три последователни една седмично за постигане на  максимален терапевтичен и лифтинг ефект, за добър тонус и стегнат контур. Комбинирам хиалуроновата мезотерапия с GUNA инжекционен колаген за по-бърза и дълготрайна ревитализация и хидратация на тъканите. Започвам с GUNA MD TISSUE за създаване на колагенова биомрежа 2 последователни процедури след което 4 мезотерапии с хиалуронова киселина и завършваме с 3 GUNA терапии един път седмично. Особено успешно е комбинирането на терапията с GUNA инжекционен колаген с най-популярните антиейдж процедури – лечение с  ботулинов токсин и филъри. Детоксикацията с GUNA е изключително успешна преди последваща терапия с ботулинов токсин, а за дълготрайност на ефекта при поставяне на филъри е необходима регенерирана колагенова мрежа в дермата. Ето защо в този случай правим два пъти седмично по 2 последователни процедури с GUNA MD TISSUE, както и 6 процедури един път седмично след гореизброените антиейдж процедури. Успешното комбиниране на GUNA терапията с останалите антиейдж процедури се дължи на нейния натурален произход, физиологично действие, изключителна ефикасност, липса на странични реакции и безболезнено поставяне. Ето защо тя е предпочитана процедура в моята практика.

 

Свързани новини:
Сподели: